Info

Alphov & Lopez

Alphov & Lopez, med värdarna Michael Alphov och Oliver Lopez, är podden för dig som vill få tips för att jobba smartare, leda bättre och sälja mer. Allt för att du ska nå dit du vill och ska! Nytt avsnitt varje vecka sedan 2015 och med (o)jämna mellanrum dyker även sköna gäster upp och förgyller showen. ▪️Vill du som bolag synas i podden skickar du mail på podd@alphovlopez.se ▪️Har du en fråga du vil ställa till segmentet Alphov & Lopez svarar är det även där ett mail till podd@alphovlopez.se som gäller. ▪️ Häng med oss på LinkedIn och Facebook - Bara att söka på Alphov & Lopez #produktivitet #ledarskap #sälj #marknad #affärsutveckling #entreprenörsskap
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Alphov & Lopez
2024
June
May
April
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2021
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2017
Dec 14, 2017

2017 är snart slut så vad passar bättre än en tillbakablick på det gånga året med hyllningar av det som hyllas bör och sågningar av det som sågas bör! Det blir utmärkelser i kategorier som, årets app, årets inspiratör, årets bok, årets kontorstrend, årets fokusord samt årets bonus. 

Dessutom tittar vi framåt med kategorier som; nästa års trender inom effektivitet, försäljning & ledarskap, nästa års ”detta borde alla göra”, nästa års fokusord och innebörd av detsamma samt nästa års ”om jag får bestämma. 

Som avslutning utvärderar Michael och Oliver sina egna mål och hur det faktiskt gått under 2017. 

Trevligt lyssnande! 
Michael & Oliver 

Ps. följ oss gärna på Facebook och Instagram under @alphovlopez

Nov 30, 2017

Veckans avsnitt handlar om att prospektera och är ett område som innefattar så oerhört många delar; alltifrån att hitta och definiera en marknad och målgrupp till att faktiskt ta kontakt med potentiella kunder via olika kontaktvägar. Frågan är om vi har koll på vilka våra kunder är och hur deras verklighet ser ut?

Michael och Oliver går igenom hur man kan tänka kring sitt eget upplägg, sin egen struktur, sin egen effektivitet och planering i samband med säljarbetet och de försöker besvara frågor som: vad är en ”Ideal kundprofil” ut och hur använder vi den för att kunna nå rätt målgrupp med rätt budskap? Hur sker ett framgångsrikt nätverkande via sociala medier, telefon och personliga möten? Samt hur bör du använda din egen tid för att få ut mest av din prospekteringstid?

Dessutom pratas det om hur ditt personliga varumärke faktiskt kan påverkar i ditt arbete med prospektering. 

Läs mer på Facebook: @Alphovlopez

Trevlig lyssnande!

 

Nov 16, 2017

Det sitter i väggarna är en sliten klyscha som slarvigt används när man ibland ska beskriva en företagskultur. En kultur som kan vara både positiv och negativ och hur man än vänder och vrider på det så finns det alltid en företagskultur och vad är det som, egentligen, sitter i väggarna? I veckans podd diskuteras även vilka problem som idag finns på olika företag när det kommer till kultur och värderingar. Aktuella #metoo, fega chefer och dåligt ledarskap är andra områden som analyseras och Michael delar även med sig av sina 10 bästa tips för att skapa en bra företagskultur. 

Trevligt lyssnande!

Nov 2, 2017

Vad är det som gör att vi uppfattar vissa produkter och tjänster som dyra och andra inte? I veckans podd pratar Michael & Oliver om skillnaderna mellan kostnad och investering, de mentala spärrar som får oss att uppfatta priset som dyrt samt så tipsar de om vilka steg du måste gå igenom i en säljprocess för att motparten verkligen ska se priset för vad det är - en investering i ett förväntat resultat!

Oct 19, 2017

Ja eller nej? Vad gör att du väljer den ena uppgiften framför den andra? Varför får vissa hjälp snabbare än andra? Varför hjälper du, ibland, de som skriker högst och inte den som har det viktigaste ärendet? 

Prioritering är svårt och det finns massor av fällor som man lätt kan ramla ned i och i veckans podd pratar vi om alla dessa svåra val och utmaningar. Vi pratar också om varför vi ibland gör som vi gör fast vi vet att det vi gör inte är varken smart eller speciellt proffsigt och till sist reder vi ut hur du kan prioritera som en president med den geniala Eisenhowermatrisen! 

Trevligt lyssnande! 

Oct 5, 2017

Hur kan du få säljavdelningen och marknadsavdelningen att jobba tätare ihop? Hur kan du bygga en organisation som tillsammans jobbar mot samma mål? 

De mest framgångsrika organisationerna lyckas bygga sin framtid på tre olika pelare som tillsammans skapar framgång och vilka dessa är och hur de hänger ihop pratar Michael och Oliver om i veckans avsnitt. De lovar också att oavsett om du är marknadsförare, säljare eller sitter i ledningen för din verksamhet kommer dagens avsnitt att vara precis lika värdefullt.

Trevligt lyssnande!

Sep 21, 2017

Missförstånd och missuppfattningar. Alla andra är konstiga och fattar inte vad du menar fast du har förklarat och informerat. Känns de tankarna stundtals igen? Smart kommunikation är ett av de absolut viktigaste redskapen vi har idag för ett bra samarbete och möjlighet till framgång i olika sammanhang. I veckans podd pratar Michael & Oliver om vad det är som gör att vi alla, stundtals, tycker att ingen fattar någonting. Vad är kommunikation egentligen och vilket är det bästa sättet att kommunicera? Kan det var så att det är du själv som måste ändra dig? Allt detta och lite till i veckans fullmatade podd! 

Trevligt lyssnande! 

Sep 7, 2017

I avsnitt 53 gästas vi av Ken Skoog som driver företaget Straction AB där han hjälper ledare och säljare med strategier kring tillväxt och försäljning. Han har tidigare haft olika roller inom WISE Group som exempelvis tillväxtchef, försäljningsansvarig och VD. 

Just nu är han högaktuell med den nya modellen 5L som han tagit fram tillsammans med Alexander Slotte och modellen, som är forskningsbaserad, ger riktlinjer hur man bör tänka kring sina kontakter och sitt nätverk för att vara säker på att den tid man investerar är den bästa för ett framgångsrikt resultat. Förkortningen 5L står för Love, Like, Linked, Loud & Lost och samtalet handlar om denna modell och då med fokus på hur vi kan tänka smart kring VEM istället för vad eller hur i affärer och samarbeten. 

Trevligt lyssnande!

Aug 24, 2017

Är det möjligt att jobba mindre och får mer gjort? Är det inte timmar och åter timmar som gör skillnad? Statistik från arbetsmiljöverket säger att 32000 personer i Sverige blir utbrända varje år i Sverige och på fyra år har sjukskrivningar pga. stress ökat med 70%. Det värsta av allt är dock statistiken som säger att 200 personer, varje år i Sverige, dör av stressrelaterade sjukdomar. 
Det är helt enkelt hög tid att ta arbetsmiljön och sitt personliga arbetssätt på yttersta allvar och tänk om man faktiskt kan få mer gjort fast man jobbar mindre? I veckans podd ger Michael & Oliver konkreta tips och råd på hur detta faktiskt är möjligt! 

Jun 29, 2017

Snart är det dags att stämpla ut för de flesta av oss och den tid på året då det väntar en skön och avkopplande semester med nära och kära. I veckans avsnitt pratar Michael & Oliver om vad de anser behöver göras innan, under och efter semestern både för att avslutet innan semestern ska bli bra, själva semestern samt vad som krävs för en en bra start efter ledigheten.


Det är ett samtal om vikten av att summera, reflektera, utvärdera, Anders Ericssons bok Peak, säljplaner, försäljningsmål, tips på poddar, bra appar, smarta tjänster, hur LinkedIn kan hjälpa dig med kompetensutveckling samt mängder av andra tips och ämnen.

Trevligt lyssnande och ha en trevlig semester!

Jun 15, 2017

Johanna Snickars gästar podden! Till vardags arbetar hon som kommunikationschef på Microsoft Sverige och brinner för digital PR, ny teknik, utveckling och kommunikation. Hon tilldelades ”Stora Kommunikatörspriset 2017” från Sveriges Kommunikatörer för sitt ledarskap, utsågs av Ledarna som en av ”Framtidens Kvinnliga Ledare 2017” och rankades på plats #14 när Resumé utsåg ”Näringslivets 150 Superkommunikatörer” 2017.

Samtalet kretsar om hur det är att verka som ledare i ett stort internationellt bolag, hennes syn framgångsrikt ledarskap, hennes syn på det personliga varumärket, användandet av sociala media, vilka värderingar hon anser vara viktiga samt hur arbetet på Microsoft var och är annorlunda än vad hon trodde det skulle vara.

Trevligt lyssnande!

Jun 1, 2017

En tidig vårdag hade vi det stora nöjet att sitta ned med Jonas Colting på hans kontor i Borås för att prata mål, motivation, drivkrafter, lycka, entreprenörsskap och hur man kan lyckas med saker som, för andra, kan se helt omöjliga ut.

Jonas driver idag ett bolag som arrangerar Borås Triathlon, Borås Swimrun, han coachar individer, han arrangerar träningscamps, han säljer våtdräkter, han föreläser, han driver en egen podcast och tränar för att simma Gotland runt i sommar. Till detta kommer en elitkarriär inom Triathlon med vunna VM-medaljer samt att han simmat från Stockholm till Göteborg för att samla in pengar till Water Aid.

Jonas är som ni märker en driven man med massor av kunskap och åsikter inom sina specialområden och vi tycker det blev ett härligt samtal och hoppas ni tycker detsamma!
Mer om Jonas hittar ni på www.colting.se

Trevligt lyssnande!

May 18, 2017

Är det den som har mest appar och verktyg som arbetar effektivast? Har du tänkt efter vilka program, verktyg och appar som du verkligen behöver för att kunna arbeta så smart som möjligt eller hör du till dem som tror att ett nytt program löser det mesta?

I veckans podd försöker Michael och Oliver att reda ut vilka grundprogram och verktyg som alla behöver för att kunna jobba smart, enkelt och effektivt.
Det blir en grundlig genomgång av verktyg, appar och program för att skapa den ultimata verktygslådan och detta oavsett om du arbetar i Office, Mac, Iphone, Android eller Googlemiljö.

Trevligt lyssnande!

May 4, 2017

I veckans avsnitt har vi tagit klivet ut i den internationella poddvärlden genom att ha en ledande personlighet inom komplex försäljning, Anthony Iannarino, som gäst.

Anthony Iannario, som i podden beskriver sig som “relationssäljare med fokus på konsultativ försäljning" är en amerikansk säljcoach, föreläsare, entreprenör och konsult som via sin blogg thesalesblog.com dagligen skriver om konsultativ försäljning. Anthony driver även tre företag och nyligen släppt sin bok - The Only Salesguide You’ll Ever Need som är en toppsäljare på Amazon. Vi pratar med Anthony om hur vi "säljer värde" och skapar förutsättningar för lönsamma affärer. Vi pratar även om hur vi bör jobba med prospektering och hur detta är kopplat till produktivitet. Dessutom går vi igenom frågan; Vad är skillnaden mellan köp- eller säljprocess samt Social Selling?

Allt detta och samt massor av annat intressant finns men i samtalet med den genomsympatiske och kloke Mr Iannarino. Vi lärde oss själva massor och vill påstå att hans råd och tips inte bara är intressanta för säljare utan många av tipsen passar för alla oavsett roll.

Bra länkar för att att följa Anthony är:
https://thesalesblog.com/
https://www.facebook.com/iannarino
https://www.linkedin.com/in/iannarino/
https://outboundconference.com/

Trevligt lyssnande!

Apr 20, 2017

Prestationsutveckling är dagens tema och framförallt hur man kan nå större framgång genom att tänka annorlunda och tänka rätt. I dagens avsnitt medverkar den oerhört duktige Johan Örtendahl som är fil. kand. i idrottspedagogik vilket kompletterats med ytterligare 40 poäng i psykologi med inriktning mot idrott och friskvård.


Johan är ofta anlitad både inom näringslivet av organisationer som vill utvecklas samt så arbetar han sedan 2007 med att utveckla spelarna i IFK Göteborg där uppdraget är att förbättra prestationen för spelarna och ledarna i A och U-truppen.
”Krångla inte till saker i onödan” återkommer ständigt från Johan och i podden delar han med sig av sina bästa tips för hur man kan tänka ”mer rätt”, hur han ser på motivation och varför det är oerhört viktigt med ett fokuserat målarbete för att utvecklas. Det blir dessutom massor av sköna historier, bl.a. om hur han fick Tobias Hysén att sikta oerhört mycket högre än vad han själv trodde var möjligt!

Trevligt lyssnande!

Apr 6, 2017

Många personer hamnar i ett läge där de gör klart olika uppgifter men struntar i att göra det ”sista" vilket innebär att uppgiften inte kan släppas. Den ligger istället kvar kvar och skaver, tar energi, tar tid och den kan inte släppas hur gärna man än vill. I det 45:e avsnittet försöker Michael & Oliver att reda ut varför det är så här. Vilka är uppgifterna som, alltför ofta, inte blir slutförda och framförallt hur ska man göra för att inte hamna i situationer där det nästan, men bara nästan gör klart. Det blir även härliga och ytterst oväntade bekännelser från både Michael och Oliver om vad de har svårt att slutföra på riktigt.

Trevligt lyssnande!

Mar 23, 2017

Vad är värdeskapande?

I en värld där vi fortfarande ser leverantörer och säljare, eller egentligen människor generellt, utgå ifrån sin egen värld och utmaningar behöver vi hitta en utgångspunkt där vi börjar med kunden.

De säljare som sätter sig in i kundens verklighet har mycket lättare för att skapa värde och tillit än de som inte tar sig tiden att göra detta. I dagens mer och mer automatiserade värld är det mänskliga mötet viktigare än någonsin för det är här vi skapar relationer och värde. Det mänskliga mötet är och kommer bli ännu mer det som differentierar framgångsrika säljare från resten. Detta givetvis i kombination med smart digitalt arbete.

I veckans poddavsnitt går vi igenom de misstag vi ofta begår och kommer med tips på hur vi kan gå från att vara leverantör till att bli rådgivare. En ”positioneringsresa" som alla bör göra för att ta nästa steg i sitt samarbete med alla kunder och detta oavsett vilken produkt eller tjänst man representerar.


Trevligt lyssnande!

Mar 9, 2017

Vilfredo Federino Damaso Pareto, född 15 juli 1848 i Paris, död 19 augusti 1923 är mannen som ligger bakom 80/20 regeln eller om vi ska använda det formella namnet, Paretos princip. Kortfattat handlar 80/20 regeln förhållandet mellan insats och resultat och i veckans avsnitt pratar vi om och hur 80/20 regeln är oerhört användbar både för att förenkla och förbättra det dagliga arbetat.
Vi ger konkreta exempel på när principen passar perfekt och när den kanske passar mindre bra samt reder ut varför modellen faktiskt fortfarande håller efter alla dessa år.

Trevligt lyssnande!

Feb 23, 2017
Vad borde hända när affären är "stängd"?
 
Hur kommer det sig att så många säljare är lika aktiva under en införsäljningsprocess som de är inaktiva efter att vi som kund har skrivit på avtalet? Är vi som säljare medvetna om hur mycket det faktiskt kan påverka oss och vårt företags varumärke att vi tapper intresse så fort vi har fått en påskrift på avtalet? Är det så att kundvården faktiskt är en del av försäljningsprocessen och i så fall, var kommer den in? 
 
I veckans podd pratar Michael & Oliver om vad som ofta händer eller borde hända efter att de har gjort en affär med en kund. De kommer att ta upp den del av försäljningsprocessen som oftast glöms bort, den del då det faktiskt skall levereras som har sagts och uppfylla de förväntningar som kunden har.
 
Micke kommer att utgå ifrån två verkliga exempel som han varit inblandad i när han nyligen bytt både bank och bil och vi tror att många av er lyssnare kommer att känna igen er i dessa exempel och ser fram emot massor med feedback och diskussion!
 
Ett annat ämne inom samma område som berörs är kundlojalitet och de tar upp exemplet på NPS (Net Promoter Score) som ett sätt att mäta lojaliteten på.
 
Glöm inte att gå in på Facebook och gilla sidan Alphov & Lopez för att hänga med diskussionerna. 
 
Trevligt lyssnande! 
Feb 9, 2017

Många framgångsrika personer har en hemlighet. Hemligheten är att de går upp tidigt. Riktigt tidigt.

I avsnitt 41 pratar Michael och Oliver om hur och varför det kan vara både smart och effektivt att gå upp tidigt på morgonen för att göra olika saker. Michael delar med sig av sina tre olika morgonrutiner som han följer metodiskt och de reder även ut varför det, oftast, är smartare att göra svåra arbetsuppgifter på morgonen istället för sent på kvällen. Avsnittet innehåller också snack om Barack & Michelle Obama, Winston Churchill, Richard Branson och Mark Wahlberg samt tips på hur även ”kvällsmänniskor" kan lyckas att skapa sköna morgonrutiner som ger lugn och framgång.

Trevligt lyssnande!

Jan 26, 2017

Idag går utvecklingen snabbare än någonsin. Det som var aktuellt igår, gäller kanske inte alls om en vecka. I detta avsnitt lyfter Michael & Oliver fram 7 saker som kommer att vara avgörande om vi ska lyckas att vara relevanta även i år. Några av de saker som måste justeras har de pratat om tidigare i podden men det paradoxala är det de nu säger är motsägelsefullt mot vad de tidigare sagt vilket gör det hela extra intressant.

Så lyssna på avsnitten, kom med kommentarer och kör hårt!

Jan 12, 2017

2017 är här. In med det nya och ut med det gamla! Dina mål är satta och nu är det dags att ta stegen mot stordåd. Kan det verkligen vara så enkelt att det bara är att bestämma sig eller finns det några fallgropar på vägen?
I årets första avsnitt reder Michael & Oliver ut alla, potentiella, fallgropar men det blir givetvis även massor av tips för hur du ska krossa dina uppsatta mål 2017. Avslutningsvis tar Arnold Schwarzenegger, helt oväntat, stor plats i veckans avsnitt så det är bara att lyssna för att få reda på hur du ska göra 2017 till ett magiskt år.

1