Info

Alphov & Lopez

Alphov & Lopez, med värdarna Michael Alphov och Oliver Lopez, är podden för dig som vill få tips för att jobba smartare, leda bättre och sälja mer. Allt för att du ska nå dit du vill och ska! Nytt avsnitt varje vecka sedan 2015 och med (o)jämna mellanrum dyker även sköna gäster upp och förgyller showen. ▪️Vill du som bolag synas i podden skickar du mail på podd@alphovlopez.se ▪️Har du en fråga du vil ställa till segmentet Alphov & Lopez svarar är det även där ett mail till podd@alphovlopez.se som gäller. ▪️ Häng med oss på LinkedIn och Facebook - Bara att söka på Alphov & Lopez #produktivitet #ledarskap #sälj #marknad #affärsutveckling #entreprenörsskap
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Alphov & Lopez
2024
May
April
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2021
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2015
Dec 17, 2015

Hur gick 2015? Blev det som du hade tänkt dig? Nådde du dina uppsatta mål ? I avsnitt 18 pratar Michael & Oliver om hur du bäst summerar året som gått, hur du spurtar in i mål smart samt varför du ska göra ditt årsavslut innan du tar semester inte gör detta i ”mellandagarna”. Avsnitt 18 är också årets sista podd så de passar också på att önska en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år! 2016 års första podd kommer den 14 januari!

Dec 3, 2015

Vad är egentligen motivation och vad gör egentligen att man är motiverad? I avsnitt 17 pratar Michael & Oliver om just detta samt vad skillnaden är på inre och yttre motivation samt varför det ibland kör ihop sig trots att man kan vara motiverad och givetvis får du tips och råd på hur du ska kunna hålla motivationen på topp!

Nov 19, 2015

Vad är det som gör säljare framgångsrika och vad betyder det att vara modern när det gäller marknadsföring och försäljning? 

I mångt och mycket har kundernas köpbeteende förändrats, någonting som sätter större press på oss som jobbar med försäljning. Hur bör vi tänka för att anpassa oss till vad kunderna söker utan att för den sakens skull följa kundens minsta vink? Är vi fast i hur vi själva säljer och har vi missat vad som är viktigt i kundens värld? Precis som i vanliga” relationer är vi mycket mer intressanta när vi inte pratar om oss själva hela tiden.

I avsnitt 16 pratar Michael & Oliver om de tre pelarna målgrupp - köpresa - innehåll och hur viktigt det är att dessa hänger ihop för att kunna ge kunden en bra upplevelse som till slut leder till köp och en bra affär för bägge parter.

Nov 6, 2015

I det femtonde avsnittet av Effektiva Metoder pratar Michael Alphov och Oliver Lopez om allt som har med digitalisering att göra. 

Oct 22, 2015

316 miljoner aktiva twitteranvändare och 205 biljoner skickade e-mail varje dag tillsammans med alla Facebook & Instagramuppdateringar kan lätt blir för mycket. Dr. David Lewis har till och med namngett syndromet information overload, Information Fatigue Syndrome. I avsnitt 14 pratar Michael & Oliver om vilka problem information overload kan föra med sig samt vilka lösningar som finns för dig som anser att du är i farozonen.’

Oct 6, 2015

Förhalning eller prokastinering innebär att man medvetet inte gör vissa arbetsuppgifter och detta trots att man är medveten om de negativa konsekvenser som det kommer att innebära. Tiotusenkronorsfrågan är ju självklart varför gör vi detta när vi vet att det inte är bra? Detta försöker Michael och Oliver reda ut i avsnitt 13 och de delar även med med sig om vad de själva förhalar samt ger sina bästa tips på hur man kan undvika att vara en förhalare! Som vanligt hittar du mer information på den officiella Facebooksidan som heter Effektiva metoder.
Trevligt lyssnande!

Sep 24, 2015

Hur tänker du när du hör ordet processer och rutiner? I avsnitt 12 pratar Michael Och Oliver och ett ämne som är en viktig hörnsten för alla som arbetar effektivt och når framgång. Det handlar om processer, playbooks, mallar eller handlingsplaner, kalla det vad du vill men det är ett oerhört kraftfullt verktyg för att frigöra tid och få saker gjorda.
I podden pratar de om sina egna mallar som är allt ifrån hur man skapar en mall till vad man ska packa med sig när man åker till stranden samt massor av smarta processtips gällande jobbet så klart.

Vill du hänga med i snacket runt podden och få ta del av tips och länkar så klicka in dig på Facebook och gilla vår sida, effektiva metoder.
Trevligt lyssnande!

Sep 10, 2015

Introvert eller extrovert? Fattar du beslut på känsla eller på fakta? Gillar du högt tempo eller föredrar du ett lägre tempo? I det 11:e avsnittet av Effektiva Metoder pratar Oliver och Michael om varför det är så viktigt att ha koll på vilken profiltyp man själv har men även vilken profil alla andra har. Detta för att kunna kommunicera på rätt sätt med alla man möter i olika sammanhang och på så sätt skapa förutsättningar för ett framgångsrikt samarbete.

Aug 27, 2015

Full fart efter semestern? Känns det övermäktigt eller är du supermotiverad? Oavsett vad så ger Michael & Oliver sina bästa tips för hur man snabbt kommer på ”banan” igen och får chansen att fokusera på att presentera toppresultat under hösten. Som vanligt finns mer och fördjupad information på Facebooksidan Effektiva Metoder.

Jun 18, 2015

Äntligen är det dags för sommarsemester för de allra flesta! Problemet är att många inte gör något riktigt avslut innan det väl är dags vilket innebär att det ibland ”går ut” över ledigheten. Hela det nionde avsnittet ägnar Michael & Oliver till att reda ut vad som behöver göras innan man går på semester, vilka knep och metoder som behöver vara på plats under semestern samt vad man behöver göra innan semestern för att ha kontroll och överblick när man är tillbaka från semestern. 
Allt för att verkligen få chansen till ett avslut så man kan vara ledig och ha semester på riktigt! 

Jun 4, 2015

I det 8:e avsnittet pratar Michael och Oliver om effektiv försäljning. Hur kan man jobba mer strukturerat med sin försäljning och vilka är de vanliga fallgroparna man som säljare faller i? 
De berör även olika metodiker samt tre typer av försäljning och skillnaderna däremellan. Vidare talar de om både säljprocesser och CRM-system och tittar på exempel på framgångsrika tillvägagångssätt inom effektiv försäljning. Tycker du att detta avsnitt är intressant och vill dyka djupare ner i försäljningsprocessen rekommenderas även att du lyssnar på avsnitt 5 om du inte redan gjort det. 

May 21, 2015

Sjunde avsnittet av Michael Alphovs och Oliver Lopez podcast Effektiva metoder avhandlar ämnet distraktion och avbrott. De pratar om varför det blir avbrott, ställtider för att komma tillbaka till samma fokus som du hade innan avbrottet samt tipsar om hur man ska kunna undvika vissa avbrott i framtiden.

May 6, 2015

I veckans avsnitt diskuterar Oliver och Michael den den viktiga veckoavstämningen. Rätt utförd ger den ökad kontroll, bättre överblick och leder till ett proaktivt arbetssätt

Apr 23, 2015

I veckans avsnitt pratar Oliver Lopez & Michael Alphov om vad som krävs för att ha effektiv och strukturerad försäljningsprocess.

Apr 9, 2015

I veckans avsnitt pratar Alphov & Lopez om vilka appar de använder dagligen och hur de använder dem för att effektivisera sitt arbete. 

Mar 26, 2015
Att sätta mål är ett bra verktyg för framgång. Hör Alphov & Lopez prata om hur man jobbar smart med mål och hur man kan lyckas med sitt målarbete.

 

Mar 12, 2015

I avsnitt två tar Alphov & Lopez upp ämnet som alla har en synpunkt gällande, nämligen hur man kan göra möten mer effektiva och framgångsrika. 

Feb 17, 2015

Pilotavsnittet där du lär känna Alphov & Lopez

1