Info

Alphov & Lopez

Alphov & Lopez, med värdarna Michael Alphov och Oliver Lopez, är podden för dig som vill få tips för att jobba smartare, leda bättre och sälja mer. Allt för att du ska nå dit du vill och ska! Nytt avsnitt varje vecka sedan 2015 och med (o)jämna mellanrum dyker även sköna gäster upp och förgyller showen. ▪️Vill du som bolag synas i podden skickar du mail på podd@alphovlopez.se ▪️Har du en fråga du vil ställa till segmentet Alphov & Lopez svarar är det även där ett mail till podd@alphovlopez.se som gäller. ▪️ Häng med oss på LinkedIn och Facebook - Bara att söka på Alphov & Lopez #produktivitet #ledarskap #sälj #marknad #affärsutveckling #entreprenörsskap
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Alphov & Lopez
2024
June
May
April
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2021
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2016
Dec 15, 2016

Årets sista avsnitt är ett rent önskeavsnitt. Under hösten har det kommit in massor med frågor till podden och Michael & Oliver har tagit upp en del av dessa tidigare men inte alla. Därför är det i säsongens sista podd fokus på att enbart svara på så många lyssnarfrågor som möjligt på 60 min. Resultatet är en fullmatad timme med en härlig mix av frågor om effektivitet, konflikter, framtidens ledarskap, orimliga säljbudgetar med mera. Ett julbord av frågor helt enkelt!

Trevligt lyssnande!

Dec 1, 2016

Hur är det för dig? Anser du själv att du är en person med massor av bra vanor? Hur skulle andra beskriva dig privat och i jobbet gällande samma fråga? Följer du inarbetade vanor och mönster eller gillar du att det är olika från gång till gång?

Ämnet rutiner och vanor är brett och något som, i princip, alla har en åsikt om då alla redan idag har inarbetade vanor och även kanske ovanor. I veckans podd diskuterar Michael och Oliver alltifrån om ”snooza” är bra eller inte till varför starka arbetsrutiner ger bra vanor som leder till framgång. De reder även ut varför både hjärnan och kroppen mår bra av vanor och mönster samt hur man kan lyckas skapa nya vanor när man väl bestämt sig för förändring.

Trevligt lyssnande!

Nov 17, 2016

Vad är det som gör vissa säljare mer framgångsrika än andra? Hur kan vissa säljare lyckas gång på gång där andra går bet? I avsnitt 36 går Michael & Oliver igenom de sex områden och egenskaper som kännetecknar en framgångsrik säljare. En av egenskaperna är att skapa värde för kunden för att lyckas i en roll som framtidssäkrad säljare men hur du gör detta rent konkret är lite svårare. I dagens podd får du svaren på hur du gå tillväga!

Nov 3, 2016

Är det dags att rensa upp i mötesträsket? Många människor upplever att de inte hinner att ”jobba” för att de sitter i för många och felaktiga möten. I veckans podd reder Michael & Oliver ut hur man på ett enkelt sätt kan ta sig ur mötesträsket för att istället kunna lägga tid på möten som genomförs både bra och effektivt. Resultatet kommer bli bättre beslut, större driv och möten som ger energi istället för att ta energi.

Trevligt lyssnande!

Oct 19, 2016

Är Thought Leadership marknadsförning eller försäljning? Kan alla bli en Thought Leader? Med utgångspunkt från både ett företags varumärke samt även de anställdas personliga varumärken, pratar Oliver och Michael om vilka olika metoder du kan använda för att bli dina kunders första val som bollplank och strategisk partner.

Trevligt lyssnande!

Oct 6, 2016

Elitidrott är för många helt skilt ifrån ”vanliga” livet och arbetslivet. I denna podcast pratar vi igenom vad vi alla faktiskt kan lära oss av idrottsklubbar som befinner sig på elitnivå, vad dessa klubbar gör, som många företag inte gör men borde göra och hur bygger man egentligen ett lag i en prestations och- konkurrensutsatt verksamhet? Vi tror även att om du inte gillar idrott finns det mycket att lära av kompetensen inom elitklubbar. Till sist vill vi påminna om att du alltid kan kommentera inlägget på vår facebooksida, Alphov & Lopez. Trevligt lyssnande!

Sep 22, 2016

Patrik Svensson, major, divisionschef på F7 och JAS Gripenpilot är gäst i detta extra långa poddavsnitt. Patrik tog examen på försvarets flygskola 1990 och har varit anställd i flygvapnet i 26 år. I denna intevjupodd berättar han om sin syn på ledarskap, vad som är speciellt med att att arbeta inom försvarsmakten, hur hur det är att arbeta med en sådan extremt utsatt position som stridspilot samt hur de inom försvaret använder struktur & effektivitet i sin vardag för att utveckla, förbättra och säkra sin verksamhet.
Vi tycker det blev ett fantastiskt bra och givande samtal och vi hoppas ni tycker detsamma.

Trevligt lyssnande!

Sep 8, 2016

Social Sellings vara eller inte vara. När Social Selling som fenomen uppkom i början av 2000-talet trodde marknaden att detta var det nya sättet att göra affärer på. Kurser anordnades och utbildningar hölls. Fortfarande idag är Social Selling ett av de hetaste begreppen inom modern försäljning. Problemet är bara att affärer görs inte på nätet! De görs i personliga möten vilket många tycks ha glömt eller väljer att glömma.

Lyssna även på hur Oliver tipsar kring LinkedIn och andra verktyg som underlättar för dig i ditt värdeskapande arbete. LinkedIn är inte ett CV utan ditt ansikte utåt. LinkedIn är där ditt personliga varumärke finns, använd det rätt!

Aug 25, 2016

Förmodligen är du tillbaka efter en skön och välförtjänt semester. Tyvärr kanske du är en av dem som hamnat i någon form av ”semesterångest” och du känner dig inte alls motiverad att börja jobba och producera igen. Men det kan också vara så att du faktiskt är motiverad men ändå inte riktigt kommer igen efter ledigheten eller så har allt startat i ett rasande tempo och du vet inte riktgt vart du ska börja. Oavsett så tipsar Michael och Oliver i avsnitt 30 om hur du kan få en skön och framgångsrik start på hösten samt hur du behåller semesterkänslan och glädjen. Trevlig lyssnande!

Jun 16, 2016

För de allra flesta är det snart dags för en välförtjänt och välbehövlig semester. Trots detta finns det massor av personer som just nu, kanske, upplever sig ha den stressigaste tiden på året. ”Allt” ska avslutas, gamla surdegar dyker plötsligt upp och samtidigt ska det startas nya projekt och uppgifter som man redan borde ha startat. Allt detta parallellt med att höstens alla aktiviteter bör/ska planeras upp.

Som traditionen bjuder så pratar vi inför varje semesterperiod om hur man bäst kan få ihop allt gällande avslut innan en ledighet. Vi berör allt i från halvårsbokslutet, om man ska koppla ned för att kunna koppla av eller inte under semestern till varför är så viktigt att ha en plan för livet efter semestern.

Trevligt lyssnande och ha en otroligt skön semester när det väl blir dags!
Ps. gå gärna in och betygsätt podden på Itunes.’

Jun 3, 2016

Feedback är ett otroligt kraftigt verktyg för utveckling av prestationer. I avsnitt 28 pratar vi om hur man ger feedback och hur man inte ger feedback. Många personer tror idag att de är bra på att ge feedback men tittar man lite noggrannare på hur denna feedback genomförs finns ofta stora förbättringsområden. Under samtalet hinner vi även prata om hur Sven-Göran ”Svennis” Eriksson hanterade en hetlevrat fotbollsspelare från Chile och Michael hinner med att såga den klassiska hamburgaremetoden. Ett fullmatat avsnitt helt enkelt!

May 19, 2016

Ska vi bara fokusera på inkommande leads eller fungerar fortfarande uppsökande försäljning och vad är egentligen, modern, uppsökande försäljning? Borde man inte kombinera dessa två för bästa effekt? Vidare tar de upp hur marknadsavdelningen ska och bör jobba tillsammans med säljavdelningen för att skapa kvalitativa leads.

Trevligt lyssnande!

May 5, 2016

Hur hanterar man egentligen en, för att tala klarspråk, skitdag? Varför kör det ihop sig ibland och vilket ansvar ligger på dig själv? Är det du själv som ställer till det eller är det yttre faktorer som vi inte kan påverka? I dagens avsnitt pratar Michael och Oliver om ett antal scenarion som kan uppstå och förmodligen har hänt för alla någon gång. Självklart pratar de även om vilka möjliga lösningar det finns både på kort och lång sikt och vikten av eget ansvar.

Apr 21, 2016

I detta avsnitt klär vi av ordet Content och Content Marketing som begrepp. Var kommer det ifrån och hur bör vi egentligen jobba med det för att få ut dess fulla potential? Att driva sälj med content är kanske det viktigaste enligt Oliver, framförallt handlar det om att möta kunden där kunden finns för att så tidigt som möjligt kunna påverka beslut.

Andra frågor som diskuterats är vilken typ av content som passar sig bäst i de olika faserna i kundens beslutsprocess men det kanske viktigaste är att ha en plan för hur vi vill jobba med content samt hur vi mäter och utvärderar resultatet! Som vanligt kommer vi att även diskutera det hela ut ett effektivitetsperspektiv samt beröra marknadssidan men även sälj (visste du att en Powerpointpresentation på säljmötet faktiskt är Content Marketing)?

Trevligt lyssande!

Apr 8, 2016

I avsnitt 24 pratar sig Michael och Oliver sig varma om vikten av handlingsplaner och om varför piloter och militärer är ett föredöme inom området. Vidare reder de ut en hel del ”buzzwords” som finns i effektivitets-/försäljningsområdet och så får Mr Taiichi Ono, med all rätt, stort utrymme i dagens avsnitt!

Trevligt lyssnande!

Mar 24, 2016

I avsnitt 23 går vi igenom om varför olika information kräver olika kommunikationssätt. Michael slår också ett slag för att företag måste se över sin hela sin interna kommunikationspolicy och inte bara fokusera på exempelvis en e-postpolicy och hela podden avslutas med 10 tips för effektiv e-postkommunikation.
Mer tips och information finns som vanligt på Facebooksidan.
Trevligt lyssnande!

Mar 10, 2016

Hur genomför man världens bästa kundbesök?

I avsnitt 22 pratat Michael & Oliver om hur du förbereder, genomför och avslutar ditt kundmöte på bästa sätt. Hur du helt enkelt genomför världens bästa kundbesök!

De går igenom hur du planerar inför mötet, hur du gör ”research” gällande vem du ska träffa, hur du bör planera för vad du tänker ta upp på mötet, samt hur du bemöter och ”känner” av den du träffar.
De går också igenom vanliga misstag och konstaterar att det handlar om att inte slarva och vara noggrann med detaljer. De går även igenom hur du använder frågor för att få en bättre förståelse för kundens utmaningar, allt för att kunna ta reda på om det finns en grund för att jobba tillsammans.

Trevligt lyssnande!

Feb 25, 2016

I avsnitt 21 har Michael & Oliver besök av Magnus Pehrsson, förbundskapten för Estlands fotbollslandslag och expert på Viasat fotboll. Det blir ett samtal om att vara ledare där Magnus berättar om sin filosofi gällande ledarskap. Han berättar även om sin uppfattning gällande skillnader i att vara ledare i Sverige, Danmark och Estland och även om utmaningen i att bara träffa ”sina” spelare under ett par ggr per år och då med fokus på prestationer av toppklass. Vidare pratar de om hur hans ledarskap förändrats över tid och vad han gör för att kontinuerligt bli bättre och fortsätta utvecklas.

Feb 11, 2016

I Avsnitt 20 pratar Michael & Olliver om vikten av att ha struktur. För många förknippas ordet struktur med ord som tråkigt, oflexibelt, stelbent etc. men de hävdar att det är precis tvärtom. Det är när man har en bra struktur som man på ett enklare sätt kan fokusera på rätt saker och ha möjlighet att planera om på ett proffsigt sätt. Har du ingen struktur så är det också svårt att veta om du arbetar med rätt saker överhuvudtaget. De pratar också igenom inom vilka områden du behöver ha en bra struktur samt hur du göra för att lyckas. Struktur är fantastisk helt enkelt. Trevligt lyssnande!’

Jan 28, 2016

I detta avsnitt 19 pratar Michael & Oliver om hur framgångsrika företag marknadsför sig med hjälp av bl.a sociala medier och värdeskapande innehåll. Hur sticker man ut genom bruset och hur får man bästa utfall från sina investerade pengar? Vidare pratar de om att det som inte går att mäta gå heller inte att förbättra och att koppla marknadsföringen till försäljning är kanske det viktigaste att tänka på inom modern marknadsföring.

Trevligt lyssnande!

1